Претходна статија
Во Битола се продаваат осум градежни парцели
Следна статија
24 милиони денари за изградба на претоварна станица на струшката депонија

Започнува реконструкцијата на зелениот пазар во Куманово

Објавено на 23.07.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

До средината на октомври годинава ќе биде завршена реконструкцијата на зелениот пазар во Куманово. Општинските власти ја избраа скопската фирма „Бонор Инженеринг“ за изведба на реконструктивниот зафат, а градежните работи на терен треба да започнат деновиве. За реализација на проектот се обезбедени 4.704.188 денари. Проектот е финансиран од европските ИПА фондови за прекугранична соработка меѓу Македонија и Косово.

 

 

Со претстојниот градежен зафат ќе се изврши санација на кровната конструкција од второто ниво на кумановскиот пазар, ќе се заменат подните плочки и ќе се реконструираат санитарните јазли. Тендерската постапка за овој проект беше публикувана кон средината на мај годинава. Проектот за обезбедување на одржливи пазари за земјоделски производи во прекуграничната област се реализира заедно со косовската општина Гњилане.