Претходна статија
По пет години чекање, се придвижи проектот за подобрување на водоснабдителниот систем во Гостивар
Следна статија
Физибилити студија за изградба на собирен центар за земјоделски производи во Тетово

Забрзано се гради мини обиколницата и новиот мост на Брегалница во Штип

Објавено на 06.10.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Општина Штип денеска го започна асфалтирањето на новата мини обиколница во градот, а до крајот на градежната сезона ќе биде поставен и новиот мост на реката Брегалница. Локалните власти информираат дека во моментов се работи на алфалтирање на околу еден километар од обиколницата. Самиот мост што ќе ги поврзе двата брега на реката Брегалница е со должина од 60 метри. Целокупната инвестиција во овој инфраструктурен проект изнесува околу 43 милиони денари. Градежните работи ги изведува фирмата „Актива“ од Штип. Реализацијата на овој проект започна кон крајот на март 2017 година.

 

Со изградбата на штипската обиколница се очекува растеретување на сообраќајот на булеварот „Гоце Делчев“, но и поврзување на штипските населби „Сењак“ и „Пребег“. Со зафатот ќе се овозможи поврзување на неколку штипски населби со индустрискиот дел од градот. Ширината на коловозот на штипската обиколница е седум метри, а предвиден е и тротоар со ширина од два метри.