Претходна статија
Магистралните гасоводи ги испокараа власта и опозицијата
Следна статија
„Гранит“ со стабилна добивка од работењето во висина од 181 милион денари

За пет пати намалена добивката на скопски „Бетон“ во 2017 година

Објавено на 15.11.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Драстичен пад на добивката од работењето на градежната компанија „Бетон“ од Скопје во првите девет месеци од 2017 година. Позитивниот финансиски резултат од работењето изнесува 11.200.215 денари, што е за пет пати помалку во однос на идентичниот период од 2016 година. Според податоците објавени на веб-страницата на Македонска берза, остварените вкупни приходи на скопски „Бетон“ изнесуваат 1.378.924.962 денари. Остварените вкупни расходи заклучно со септември 2017 година изнесуваат 1.367.724.747 денари, се наведува во објавениот неревидиран и неконсолидиран извештај.

 

 

Во периодот јануари-септември 2016 година оваа градежна фирма остварила добивка од 59.265 илјади денари. Најголема причина за намалувањето на добивката во текот на 2017 година произлегува од намалените залихи на готови производи и на недовршено производство на компанијата.