Претходна статија
Охрид ќе остане на листата на Светското културно наследство со негова континуирана заштита
Следна статија
„Чагатај Кабло“ гради нова фабрика во ТИРЗ Скопје

Во Тетово се модернизира уличното осветлување

Објавено на 27.09.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Општина Тетово го започна поставувањето на 225 столбови за улично осветлување низ неколку улици во градот. Проектот има за цел да го модернизира уличното осветлување во градот и да ја намали потрошувачката на електрична енергија. Инвестицијата е во вредност од 18,5 милиони денари, а 40% од вкупните средства се обезбедени од словенечката влада.

 

 

Проектот се наоѓа во завршна фаза од реализација, а поставените столбови наскоро ќе профункционираат со нови енергетско ефикасни светилки.