Претходна статија
Општина Карпош ја казнува узурпацијата на јавниот простор од градилиштата
Следна статија
Цената на становите во Скопје се намалува во континуитет веќе една и пол година

Во Штип се продаваат пет парцели за изградба на станбени, деловни и комерцијални објекти

Објавено на 20.11.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Општина Штип денеска објави оглас за продажба на државно неизградено земјиште за изведба на станбени згради и објекти со комерцијални и деловни намени. На електронското јавно наддавање се продаваат две парцели од 550 и 600 метри квадратни за изградба на станбени згради во населбата „Сењак 4“, една локација со површина од 2.474 метри квадратни за изградба на станбена зграда во населбата „Пребег“ и две парцели од 3.093 и 3.201 метри квадратни во месноста „Стари бунари – Туртел“ за објекти со намена за мали комерцијални и деловни дејности.

 

Почетната цена за огласените парцели наменети за изградба на станбени згради е 1.635 денари од метар квадратен, додека земјиштето за деловни и комерцијални објекти се продава по цена од 2.300 денари од метар квадратен. Пријавите за учество на електронското јавно наддавање, заедно со банкарската гаранција за сериозност на понудите, треба да се достават најдоцна до 20 декември. Електронската аукција на огласеното земјиште е закажана за 22 декември.