Претходна статија
Готов е проектот за изградба на автопатот Скопје - Блаце
Следна статија
102 милиони денари за довршување на водоводот во Липково

Во Гази Баба ќе се реконструираат покривите на 10 станбени згради

Објавено на 06.03.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

Општина Гази Баба ќе го реализира проектот за реконструкција на дотраените кровови на 10 станбени згради на нејзината територија. Денеска е објавен огласот за изработка на техничка документација, како предуслов за реализација на планираните градежни зафати. За неопходната документација ќе се одвојат околу 500.000 денари и истата би се подготвила во период од 60 дена. Заинтересираните субјекти имаат рок до 16 март за да ги достават понудите за изработка на техничката документација. По комплетирањето на сите документи, општина Гази Баба ќе пристапи кон реконструкција на крововите на избраните згради.

 

 

Оваа скопска општина и пред една година објави јавен повик нудејќи финансиска поддршка на станарите при реконструкцијата на покриви, лифтови и фасади на станбени згради. Овој повик беше реализиран по принципот „прв дојден, прв услужен“.