Претходна статија
Се наѕира ли проблем со парното греење во Скопје?
Следна статија
во Демир Капија се продава земјиште за изградба на откупно - дистрибутивен центар

Во финална подготовка е проектот за нова еко населба меѓу Злокуќани и Бардовци

Објавено на 21.06.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Општина Карпош е во завршна подготовка на проектот за нова еко населба на потегот меѓу селата Злокуќани и Бардовци. Градоначалникот на општината Стефан Богоев вели дека има голем интерес кај инвеститорите за вложување во овој дел од општината. Тој укажа дека нов момент е и фактот што Универзитетско – клиничкиот центар ќе се гради во непосредна близина на планираната населба. „Оваа еко населба ќе има олеснат пристап и преку изградбата на мостот над реката Вардар, проект кој е во процес на подготовка, а ќе го спроведеме заедно со Град Скопје“ рече Богоев.

 

 

Изработката на проектот за нова еколошка населба на територијата на општина Карпош е рамките на проектот Cool Heating. Општинските власти деновиве беа домаќин на триесетина гости од девет земји што учествуваат во овој проект. Тие ја посетија и локацијата во близина на Зајчев рид, каде што треба да биде спроведена Студијата за новата населба.