Претходна статија
ГТЦ, МОБ и НУБ дефинитивно се спасија од „барокизација“
Следна статија
СДСМ ќе проверува како одделни објекти станувале дел од „Скопје 2014“

Во Арачиново ќе се гради нова општинска зграда

Објавено на 05.07.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Општина Арачиново со средства од европските ИПА фондови ќе гради нова општинска зграда. Постојниот административен објект се наоѓа во лоша состојба и веќе подолг временски период се јавува потреба за реализација на еден ваков проект. Во дневните весници денеска беше објавен повикот до градежните компании за доставување на понуди за изведба на административниот објект. Локалните власти ги очекуваат понудите од заинтересираните субјекти најдоцна до 7 август.

 

За изградба на новата општинска зграда во Арачиново веќе е изработена проектна документација. Финансиската конструкција за проектот е обезбедена преку грант средства од Европската комисија во рамките на ИПА фондот за рурални инвестиции на Европската комисија за реконструкција и развој за Проектот за подобрување на општинските услуги.