Претходна статија
Министерството за култура ќе изработи анализа за „Скопје 2014“
Следна статија
“Grawe Real Estate Group“ ја презеде сопственоста врз ХИПЕРИУМ Бизнис Центар во Скопје, Македонија

Велес ќе гради затворен градски пазар

Објавено на 01.08.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

На локацијата каде во моментов функционира градскиот пазар во Велес, наскоро ќе се гради затворен објект во кој ќе бидат сместени пазарџиите, 16 дуќани, трговска и улица за достава на производи, како и санитарни јазли. Се предвидува и нова поделба на реоните во кои ќе се продаваат прехранбени производи, текстил, пластика и друго. Досега се изработени идејното решение, основниот проект, и останатата потребна документација, а вчера Општината распиша јавен повик за изведувач на градежните работи.

 

Проценетата вкупна вредност на проектот изнесува 12 милиони денари. Градоначалникот на Велес, Славко Чадиев, за медиумите изјави дека во првата фаза ќе се работи на долниот дел од пазарот – ќе се изведуват подготвителни и земјени работи, потоа армирани и челични конструкции кои практично се основа на новиот објект.