Претходна статија
Булеварот „Никола Карев“ во иднина ќе се продолжи кон обиколницата
Следна статија
Приватник би градел мултифункционален објект на местото на амбулантата во Дексион

Утре отворање на архитектонската изложба „Загрозени видови“

Објавено на 29.11.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Природнонаучниот музеј на Македонија во наредните 10 – тина дена ќе биде домаќин на архитектонската изложба „Загрозени видови“. Насловот на изложбата, исто како и изборот на локацијата, симболично ја прикажува темата на поставката, која што го третира загрозеното модернистичко архитектонско наследство на Скопје.

 

 

Изложбата „Загрозени видови“ ќе биде отворена утре (30 ноември), со почеток од 20 часот. Привремената поставка на макети од најпознатите модернистички градби во Скопје ќе биде отворена за посетителите до 11 декември.