Претходна статија
Во еден ден се потрошија субвенциите за енергетско ефикасни грејни тела во Кавадарци
Следна статија
Започна реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани

Учениците од ОУ „Гоце Делчев“ во Центар ќе го дочекаат 1 септември во обновен објект

Објавено на 08.08.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Општина Центар ја привршува реконструкцијата и доградбата на објектот на ОУ „Гоце Делчев“ во строгиот центар на Скопје. Во изминатиов период се работеше на доградба на дополнителни простории со површина од 532 метри квадратни, а во моментов се изведува новата енергетско ефикасна фасада. Новиот надворешен лик на училиштето ќе ги намали сметките за електрична енергија, а учениците ќе имаат можност да ја следат наставата во 6 нови училници и 3 нови помошни простории. Со зафатот беше поставен и лифт за деца со инвалидност и пречки во развојот.

 

„Стартот на новата учебна година на први септември, учениците од општинското основно училиште ‘Гоце Делчев’ ќе го дочекаат во реновирано училиште и ќе добијат поквалитетни услови за стекнување на нови знаења и развој“ информираат од општина Центар. Во целокупниот проект се инвестирани над 22,8 милиони денари и истиот започна да се изведува кон крајот на ноември минатата година.