Претходна статија
Владата ќе ги реконструира објектите на 13 основни училишта низ земјава
Следна статија
Се реконструираат улиците во Бардовци

Трета среќа за изградба на голф терени во Зелениково

Објавено на 07.08.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Општина Зелениково деновиве го објави третиот по ред повик за воспоставување на јавно-приватно партнерство за изградба, оперирање, управување и одржување на спортско-рекреативен центар за голф терени. Комплексот е предвидено да се гради во близина на селото Пакошево. Потенционалниот концесионер ќе треба да ги изгради голф терените и со нив ќе може да управува во наредните 30 години. Локалните власти во најновиот обид за пронаоѓање инвеститор извршија извесни модификации во делот на критериумите за изведба на проектот. Планираниот мост на реката Вардар нема да го гради самиот инвеститор.

 

Од општината се надеваат дека ќе пронајдат приватен партнер за реализација на првиот ваков спортски објект на територијата на нашата земја. Вредноста на концесискиот договор е проценета на 70.226.864 денари, без вклучен ДДВ. Заинтересираните инвеститори имаат рок до 24 август за да ги поднесат своите понуди до општинските власти. Во двата претходна обида, општина Зелениково не успеа да привлече соодветен партнер за реализација на проектот.