Претходна статија
Куманово бара приватен партнер за инвестирање во јавното осветлување
Следна статија
Ќе има ли размена на споменици меѓу Скопје и Атина во наредниот период?

Субвенции од по 3.000 денари за купен нов велосипед во Скопје

Објавено на 12.03.2019 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Градот Скопје денеска го распиша јавниот повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните за купување велосипед. Субвенциите се во износ од 50% од средствата на велосипедот, но не повеќе од 3.000 денари по лице. Надоместувањето на делот на трошоците ќе се изврши за оние граѓани што купиле велосипед во периодот од 11 март до 30 јуни годинава. Јавниот повик ќе биде реализиран по принципот „прв дојден, прв услужен“. Едно лице може да поднесе само едно барање за добивање субвенција за купување на еден велосипед.

 

 

Барателот на субвенциите треба да е жител на некоја од општините на Град Скопје и да нема досега добиено финансиски средства за набавка на велосипед од градските власти. Покрај барањето за субвенција, до архивата на Град Скопје треба да се достават и фотокопија од лична карта, фотокопија од трансакциска сметка, изјава дека барателот досега нема искористено ваква субвенција и доказ дека е извршено купување велосипед (фискална сметка или фактура).