Претходна статија
Реконструкцијата на Албанскиот театар ќе заврши до 31 октомври
Следна статија
Во Струга се реконструира дел од шеталиштето „Корзо“

Со европски пари во Кочани е реконструирана општинската зграда

Објавено на 02.07.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Заврши реконструкцијата на административната зграда на Општина Кочани. Реализираниот проект опфати изведба на енергетски ефикасна фасада, промена на прозорците во објектот, поставување на нов лифт и изведба на тоалети за лицата со посебни потреби. Реконструтивниот зафат вреден 200.000 евра се одвиваше преку проектот „Зелени згради за заедничка зелена иднина“, преку Центарот за развој на Источниот плански регион како водечки партнер во партнерството со обласната администрација на Благоевград.

 

 

Покрај реализираната реконструкција на општинската зграда во Кочани, во рамките на проектот беше обновен и објектот на Обласната администрација во Благоевград. Финансиската вредност на целокупниот проект изнесува 400.000 евра, а средствата беа обезбедени преку Програмата за прекугранична соработка (Интерег ИПА програма) на Европската Унија.