Претходна статија
Општина Богданци продава 10 парцели за изградба на нови фабрики
Следна статија
Владата бара проекти за ентериерно уредување на 14 деловни простории

Ќе се гради патот од Старо до Ново Коњарево во струмичко Ново Село

Објавено на 12.09.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Јавното претпријатие за државни патишта распиша тендер за избор на изведувач што ќе ја гради делницата од Старо до Ново Коњарево од државниот пат Р1402 во струмичката општина Ново Село. Станува збор за делница во должина од 3,4 километри, со која населеното место Куклиш би се споило со Ново Коњарево. Од буџетот на јавното претпријатие е проценето дека ќе се издвојат околу 82 милиони денари за реализација на овој проект. Изградбата на овој патен правец се ветува со години наназад, а последното ветување за остварување на инвестицијата беше дадено во 2015 година.

 

Заинтересираните градежни компании имаат рок до 19 октомври за да ги достават понудите за учество на електронското јавно наддавање. Изведувачот треба да ја изгради патната делница во период од 40 месеци.