Претходна статија
Започна изградбата на втората фаза од експресниот пат Градско - Дреново
Следна статија
Огромен пад на добивката на „Гранит“ во првиот квартал

Скопски „Бетон“ со намалена добивка

Објавено на 15.05.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Градежната компанија „Бетон“ од Скопје остварила намалена добивка од работењето во првите три месеци од 2018 година. Остварениот профит е заокружен на 2.384.737 денари, што е за околу 500.000 денари помалку во однос на истиот период од минатата година. Како што се наведува во неконсолидираниот и неревидиран финансиски извештај, скопски „Бетон“ заклучно со март 2018 година остварил вкупни приходи во висина од 272.469.491 денари и истите се незначително зголемени во споредба со идентичниот период лани.

 

Остварените вкупни расходи на компанијата „Бетон“ од Скопје во периодот јануари-март 2018 година изнесуваат 270.084.754 денари и бележат зголемување во споредба со расходите од првите три месеци од 2017 година. Оваа градежна компанија ја заврши минатата година со добивка во висина од над 32,9 милиони денари.