Претходна статија
Шест фирми избрани за да ги крпат дупките на македонските патишта од А категорија
Следна статија
МКЦ со повик за организација на улична галерија во ГТЦ

Штипски „Бетон“ за три месеци натрупал загуба во работењето од 25,2 милиони денари

Објавено на 11.05.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Нови загуби во работењето на штипската градежна фирма „Бетон“. Во првите три месеци од 2018 година се натрупале нови загуби во висина од 25.243 илјади денари, покажуваат податоците од консолидираниот и неревидиран финансиски извештај објавен на веб-страницата на Македонска берза. Главната причина за остварената загуба на компанијата се значајното намалување на обемот на работа во земјава. Имено, оперативните приходи на штипски „Бетон“ во првиот квартал од 2018 година достигнале единствено третина од остварените приходи во идентичниот период од претходната година.

 

 

Оперативните приходи на почетокот од 2018 година достигнале вредност од 42.727 илјади денари, додека оперативните расходи се заокружени на 62.078 илјади денари. Притоа, приходната страна од работењето бележи позабрзан пад од забележаните расходи. Идентично како и во првиот квартал од оваа година, фирмата „Бетон“ од Штип со негативни финансиски резултати ја заврши и минатата 2017 година.