Претходна статија
Скопски „Бетон“ со добивка од 31,6 милиони првата половина од годината
Следна статија
„Гранит“ со позитива во првото полугодие од 2017 година

Штипски „Бетон“ со загуби во работењето во првите шест месеци од 2017 година

Објавено на 31.08.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Вкупна сеопфатна загуба од работењето во висина од 57.494.000 денари прикажала штипската градежна фирма „Бетон“ во периодот јануари – јуни 2017 година. Оперативните приходи на компанијата растеле со поспоро темпо во однос на остварените оперативни расходи, покажуваат податоците објавени од Македонска берза. Оперативните приходи во првите шест месеци од годинава изнесувале 243.314 илјади денари. Најголем виновник за намалените приходи се остварените приходи од продажба во извештајниот период.

 

 

Консолидираниот неревидиран извештај за работењето на фирмата „Бетон“ од Штип посочува дека оперативните расходи во првото полугодие од 2017 година изнесувале 259.171 илјади денари. Во делот на оперативните расходи, најголемо зголемување има кај набавната вредност на трговските стоки.