Претходна статија
Грант од 4,6 милиони евра од Швајцарија за комуналната инфраструктура во Гостивар
Следна статија
Во затворот „Идризово“ ќе се гради нова ограда

Распишан тендерот за реконструкција на „Северниот булевар“ во Кавадарци

Објавено на 11.07.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

Центарот за развој на Вардарскиот плански регион денеска го распиша тендерот за избор на изведувач за реконструкција на дел од „Северниот булевар“ во Кавадарци. Една од најзначајните сообраќајници во Кавадарци ќе биде реконструирана на потегот од раскрсницата со „Западен булевар“ до раскрсницата со булеварот Никола Манче. Проектот е проценето дека ќе чини над 10,5 милиони денари, се наведува во објавената тендерска документација. Градежните фирми ќе имаат рок до 31 јули за да ги достават понудите за учество во тендерската постапка.

 

*Извор на фотографија: Општина Кавадарци

 

„Северниот булевар“ во Кавадарци е предвидено да се реконструира во рок од 75 дена, односно изведбените работи да се завршат до крајот на тековната градежна сезона. Со зафатот ќе се надмине постојната лоша состојба на оваа сообраќајница. Градежниот зафат предвидува замена на постојниот тампон и поставување нова асфалтна маса. Со реализацијата на зафатот ќе се обезбеди побрз проток на транзитниот сообраќај во Кавадарци, земајќи го во предвид фактот дека „Северниот булевар“ ја има улогата на обиколница на градот.