Претходна статија
Реконструкцијата на Универзална сала ќе започне во 2019 година
Следна статија
Ќе се реставрира Спомен костурницата на борците од НОБ во Куманово

Распишан тендер за реконструкција на зелениот пазар во Куманово

Објавено на 16.05.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Општина Куманово денеска објави оглас за избор на изведувач за реконструкцијата на зелениот пазар во Куманово. Со зафатот ќе се изврши санација на второто ниво на пазарот во делот на кровната конструкција, замена на подните плочки и реконструкција на санитарните јазли. Проектот се финансира од европските ИПА фондови за прекугранична соработка меѓу Македонија и Косово. Идниот договор ќе биде со времетраење од 12 месеци. За санационите работи на зелениот пазар во Куманово е проценето дека ќе се издвојат околу 6,5 милиони денари.

 

 

Заинтересираните фирми имаат рок до 5 јуни за да ги поднесат понудите за учество во тендерската постапка. Почетокот на градежните работи ќе се означи по изборот на најповолен понудувач. Проектот за обезбедување на одржливи пазари за земјоделски производи во прекуграничната област се реализира заедно со косовската општина Гњилане.