Претходна статија
Бугарија и Македонија прават напори за железничко поврзување до 2023 година
Следна статија
Ќе се реконструира плоштадот „Маршал Тито“ и градските фонтани во Куманово

Приватен концесионер ќе го модернизира јавното осветлување во Брвеница

Објавено на 18.05.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Општина Брвеница распиша јавен повик за воспоставување на јавно – приватно партнерство за реконструкција, модернизација и одржување на јавното осветлување на територијата на оваа општина од Полошкиот регион. Проценетата вредност на јавно – приватното партнерство е околу 26 милиони денари. Приватниот концесионер ќе инвестира во поставување на нови енергетско ефикасни светилки, но и ќе треба да ја санира постојната инфраструктурна мрежа. За возврат, партнерот на општината би ги добил финансиските средства наменети за одржување на јавното осветлување во тетовска Брвеница.

 

 

Заинтересираните инвеститори имаат рок до 27 јуни за да ги достават понудите за учество на овој повик. Општинските власти ќе го изберат приватниот партнер врз основа на најсоодветната понуда доставена на актуелниот повик. Воспоставувањето на јавно – приватното партнерство за јавното осветлување во Брвеница следува по изготвувањето на физибилити студија за оправданоста на доделување на договорот за јавно – приватно партнерство за давање на услуги на јавно осветлување.