Потпишан договорот за изградба на втората фаза од проектот за наводнување на јужната долина на Вардар
Тројно зголемен бројот на станови што добиле градежна дозвола во јануари
Со државни субвенции ќе се градат фотоволтаици со моќност од 62 мегавати
Нова шанса за комплексот „Космос“ во Ќерамидница
Со пари од ЕУ ќе се реновираат дуќаните и калдрмата во Старата скопска чаршија
Државата ќе го преземе управувањето со плажите долж Охридското езеро
Продолжува реконструкцијата на охридската болница „Св. Еразмо“
Изложбата „Ослободување на простор“ за наследството на „Скопје 2014“ од вторник во МСУ
Над 13 милиони денари за нов парк во скопски Мичурин
За 5 месеци ќе се изработи идејниот проект за гасификација на Гостивар
Избрано идејно решение по кое ќе се гради новиот стадион во Кичево
Се реконструира охридскиот булевар „Туристичка“
Чаир ќе пробал да најде приватни партнери за изградба на две катни гаражи
46,6 милиони денари ќе чини проектирањето на експресниот пат од Битола кон Грција
Прилеп во следните 12 месеци ќе ги изработи проектите за гасификација
Воздухопловниот превоз со повеќе патници, железницата со поголем обем на товарен превоз во 2018 година
Летањето дронови за откривање на загадувачите во Скопје ќе почека нов тендер
Ќе се повтори тендерот за изградба на новата ограда во затворот „Идризово“
„Гранит“ за 543 милиони денари ќе реконструира 4 патни правци низ земјава
До крајот на 2019 година ќе биде изградена пругата Куманово – Бељаковце
Пролетва ќе продолжи реконструкцијата на фудбалскиот стадион во Прилеп
Австријци заинтересирани да го градат Клиничкиот центар
Отпочнува капиталниот проект за продолжување на улицата Љубљанска кон Злокуќани
На скопските сокаци во иднина ќе може да се игра табла, шах и пинг понг на отворено