Зголемен интерес за инвестирање во недвижности во Југоисточна Eвропа
Уставниот суд собори одредби од Законот за градење и од Законот за просторно и урбанистичко планирање
Кредит од ЕИБ за автопатот Демир Капија – Смоквица
Македонските пруги се градат на хартија
Продолжување на рокот за откуп на дворно место
23,5 милиони евра за нови 12 мали хидроелектрани
Новини во легислативата за градење и урбанистичко планирање
Чекор поблиску до Универзитетски клинички центар во Штип
Студија за подземни пешачки премини во Скопје
REAL EX за прв пат во Скопје и во Тирана, во организација на групацијата Леорон од Дубаи
Реконструкција и надградба на руинираното игралиште во Ново Лисиче
Државата е подготвена и сама да ги гради автопатиштата
ОСВРТ: Балкански центри за евтини авионски летови
Макоил ќе ја гради катната гаража кај МЕПСО
Одржана јавна дебата за „Луково Поле“
Избрани скулптурите за Мостот на уметноста
Нова нацрт-верзија на законот за дивоградби
Најпопуларните објави во 2010
ФОТО ВЕСТ: Украинскиот автобус однесен на хомологација
Првиот украински автобус пристигна во Скопје
Голем станбен комплекс ќе никне во Тафталиџе
ЕБОР ќе кредитира изградба на седум мали хидроелектрани
ОСВРТ: Транспортно ѓубре крстосува по македонските патишта
Камен темелник за „Skopje City Mall“