Помалку дозволи за градба, поголема вредност на објектите
Отворен првиот саем за транспорт и логистика во Скопје
Пожар во „Стариот театар“ во изградба
Промовирана најголемата вештачка карпа на Балканот
ТЕМА: Македонските градови заборавија на европската регулатива за енергетска ефикасност
Профункционира откупниот центар на Агрокор во Струмица
Државата им го префрли градежното земјиште на осум општини
Споменикот на Карев поставен на постаментот пред Собранието
Потпишани договори за реализација на колонадата од Скопје 2014
Ќе се градат две згради спроти „Бристол“, ќе се затвора Зеленото пазарче
Потврдена подршката од Светската банка за Луково Поле
ТЕМА: Македонија на дното според новите километри автопат во 2011 година
Во Куманово ќе се гради затворен базен
Се продава државно земјиште за изградба на винарии
Финишира проектот за реконструкција на МКЦ
Македонија ги обезбеди средствата за изградба на автопатот Демир Капија – Смоквица
Гранит ќе ги обновува локалните патишта низ Македонија
Нема абер од нови пунктови и велосипеди за изнајмување во Скопје
Шарена џамија ќе се реставрира со американска помош
Куманово доби организиран јавен автобуски превоз
Нов погон за преработка на арматурно железо се отвори во Куманово
Во Прилеп се реконструира градскиот плоштад и се гради парк
Македонските аеродроми имале 15% повеќе патници во изминатово лето
И во Кичево се отвори индустриска зона