ОСВРТ: Нови споменици се прават, старите не се оддржуваат
Се урива комплексот „Космос“
Објавен тендерот за обнова на дел од пругата на Коридор 10
Заврши реставрацијата на Мустафа-пашината џамија
МЕПСО ќе вложи 82,5 милиони евра до 2020 година
Охрид домаќин на „Вечер на архитектурата“
Посигурно снабдување со струја на Пехчево
Израелците кренаа раце од Сончев Град
Куманово забрзано се гасифицира
Милион евра за целосна ревитализација на црквата Св. Ѓорѓи во Старо Нагоричане
ФОТО ВЕСТ: Проширување на Климент Охридски и Теодосиј Гологанов
Заврши јубилејната „Меѓународна летна школа за архитектура 2011“
Казни за граѓаните кои нема да ги легализираат дивоградбите
Зонското паркирање профункционира во Куманово
Нов далновод во Зелениково
Ветувањата за Чебрен и Галиште преживеаја два општествени система
Крива Паланка со нова општинска зграда
ОСВРТ: Јавен велосипедски систем сеуште не постои во Скопје
Летото останува омилен период на општинарите за носење нови урбанистички планови
Нов објект во Дебар Маало
Се спрема теренот за Мостот на уметноста
Ветерниците во Македонија ги одвеа ветерот
Реконструкција на улицата Козле
Кавадаречки ИГМ најавува изградба на железарница кај Дуброво