Голема продажба на парцели во поранешната битолска касарна
Слободна економска зона ќе се отвори и во Кичево
4,7 милиони евра за систем за отпепелување во РЕК „Осломеј“
Коридорот 8 мрдна од мртва точка
ТЕМА: Македонските аеродроми со највисок пораст на бројот на патници на Балканот
Конечно ќе биде реконструирана Универзалната сала
Наместо да се пушти во употреба, објавен е четврти тендер за изградба на аква паркот во СЦ „Борис Трајковски“
Проектот „Гевгелија 2013“ започнува со изградба на нова автобуска станица
ЕЛЕМ купува ветерници за 41 милион евра
Градежните работи на катната гаража „Судска палата“ влегуваат во финална фаза
За Факултетот за физичка култура ќе се гради нов објект
„Гранит“ и „Бетон“ со зголемена добивка во првите шест месеци од годинава
Општина Центар ќе потроши уште еден милион евра за поплочување на јавни површини
Фасадата на владината зграда ќе започне да се менува во октомври
Булеварот Св. Климент Охридски проширен на нови 350 метри
ФОТО ВЕСТ: Фонтаната на Филип Втори го добива својот лик
Забрзано се експропреира приватното земјиште за изградба на гасоводот Клечовце – Неготино
Статистика бележи раст на предвидените станови и на одобренијата за градење во јуни
Дебакл на македонските градежни компании на странските пазари
Се поставуваат скулптурите на Мостот на уметноста, во Жена – парк поставен споменик и на Питу Гули
Помрдната од мртва точка иницијативата за ски – центар на Галичица
Леарницата „Гвастини“ ќе испорача нови споменици од проектот Скопје 2014
ЕБРД во потрага по консултант за проектна и тендерска документација за пругата од Бељаковце до Крива Паланка
Се бара изведувач за административниот објект спроти хотелот „Бристол“