ФОТО ВЕСТ: Фонтаната на Филип Втори го добива својот лик
Забрзано се експропреира приватното земјиште за изградба на гасоводот Клечовце – Неготино
Статистика бележи раст на предвидените станови и на одобренијата за градење во јуни
Дебакл на македонските градежни компании на странските пазари
Се поставуваат скулптурите на Мостот на уметноста, во Жена – парк поставен споменик и на Питу Гули
Помрдната од мртва точка иницијативата за ски – центар на Галичица
Леарницата „Гвастини“ ќе испорача нови споменици од проектот Скопје 2014
ЕБРД во потрага по консултант за проектна и тендерска документација за пругата од Бељаковце до Крива Паланка
Се бара изведувач за административниот објект спроти хотелот „Бристол“
Градежните раководители со позитивни оценки за работењето во второто тримесечје од 2012 година
„Адора Инженеринг“ го заврши станбениот комплекс „Билјанини Извори“ во Охрид
ХЕ „Света Петка“ започна со работа
Автопатот Демир Капија – Смоквица заглави во лавиринтите на Министерството за финансии
„Дивелоп Груп“ и „Инвестен“ ќе градат трговски центар и хотел кај граничниот премин Богородица
Градските власти решени да го променат ликот на објектите во центарот на Скопје
ТЕМА: Уште една изгубена година за железничкиот Коридор 8, планираните рокови се пробиваат
„Бошков мост“ и „Луково Поле“ повторно во фокусот на европските еколози
Во септември оглас за доделување на локациите за билборди
Продолжува проширувањето на булеварот Илинден, ќе се проширува и улицата Манапо
Прилепскиот градоначалник најавува нова населба за 13.000 жители
Започнува реализацијата на втората и третата фаза од хидросистемот „Злетовица“
Со санација на доводите, мавровските хидроелектрани ќе го зголемат производството на електрична енергија
Има ли надеж за проектот Сончев град?
На гасоводот во Струмица се гради декомпресиска станица, првите приклучоци за граѓаните во август