Општина Битола го продава земјиштето во поранешната касарна
Албанската „Амадеус груп“ ќе гради „барокен“ хотел под Кале
Државно земјиште во Аеродром продадено по 300 евра за квадрат
Ќе се подобрува патната инфраструктура во општина Ѓорче Петров
ТЕМА: Патничкиот железнички сообраќај во статус – кво состојба
Објавени конкурси за објектите спроти хотел „Бристол“
Потпишан договорот за реконструкција на плоштадот во Штип
Луксузната населба „Верина“ ќе постави нови стандарди во домувањето
Деловниот објект „Сан Марко“ прогласен за најдобар проект на АСК 2011
Економската состојба во градежниот сектор се подобрува
Алтернативен модел за изградба на патниот Коридор 8
ТЕМА: Термални води имаме, геотермална енергија не произведуваме
Камен – темелник за нов базен во Куманово
ЕЛЕМ доби заем за изградба на ХЕ Бошков мост
Современ терен и нова атлетска патека за Националната арена
Холандски „Гронтмеј“ ќе го изработи новиот дизајн на скопската железничка станица
Пад на бројот на издадени градежни дозволи во септември
Спомен куќата на Тоше Проески доби награда на фестивал во Барселона
ААМ ја додели овогодинешната награда за животно дело
Проработе фонтаната на Плоштадот Филип Втори
Градот Скопје објави тендер за Луна паркот
Ѓорче Петров бара партнер за изградба на општинската зграда
Министерска надеж за „Чебрен“ и „Галиште“
Реконструкцијата на болницата во Охрид ќе продолжи и покрај пропустите