Започна изградбата на објектот во кој ќе се сместат Факултетот за драмски уметности и бројни државни институции
Се оформува надворешниот лик на Стариот театар, се потпишуваат нови договори за ентериерот
Во Македонија ќе се градат туристички зони по примерот на Сончев Брег и Златни Песоци
БЛИЦ ВЕСТ: Собранието ја доби првата купола
Започнува реконструкцијата на железничкиот Коридор 10
Борис Чипан – реч за неговиот животен пат и творечки опус
ТЕМА: Железничко поврзување на аеродромот и воведување на алтернативен јавен превоз се неопходни за Скопје
Лукоил отвори бензинска пумпа во Куманово, Владата изготви листа на локации за изградба на нови
Пораст на бројот на предвидените станови за градење во текот на февруари
Два нови плоштада ќе се градат во Влае и во Тафталиџе
Паркот „Аеродром“ од денеска и официјално отворен за посетители
Има надеж за новата зграда на Драмски театар
Општина Центар ќе лее нова тура споменици за центарот на Скопје
„Бетон“ ќе гради подземна пристапна улица до катната гаража кај „Беко“
Од денеска започнува новата сезона за изнајмување велосипеди во Скопје
Се продава нова градежна парцела кај старата железничка станица
Градот Скопје распиша јавен повик за поставување на два нови сплава во Вардар
Тунелот под плоштадот ќе го проектира шпанската фирма „ИДОМ“
ИНТЕРВЈУ: Железничко поврзување на аеродромот „Александар Велики“ би била исплатлива инвестиција
Отворен првиот „Бриколаж“ во Македонија
Бугарската фирма „Кибилд“ ќе го уредува коритото на штипска Отиња
Ќе се реконструираат далноводи, ќе се гради приклучок за ХЕ „Св. Петка“
Зелено светло за изградба на ски-центар на Галичица (ДОПОЛНЕТО)
Странски оператори притискаат за либерализација на железничкиот транспорт