Тунелот под плоштадот ќе го проектира шпанската фирма „ИДОМ“
ИНТЕРВЈУ: Железничко поврзување на аеродромот „Александар Велики“ би била исплатлива инвестиција
Отворен првиот „Бриколаж“ во Македонија
Бугарската фирма „Кибилд“ ќе го уредува коритото на штипска Отиња
Ќе се реконструираат далноводи, ќе се гради приклучок за ХЕ „Св. Петка“
Зелено светло за изградба на ски-центар на Галичица (ДОПОЛНЕТО)
Странски оператори притискаат за либерализација на железничкиот транспорт
Повластените тарифи за производство на електрична енергија сеуште стојат неискористени
Над 11 хектари земјиште се продаваат за изградба на објекти во Ќојлија
Во мај проект, а летово и тендер за менување на ликот на владината зграда
Интензивно се работи на комплетно завршување на Националната арена „Филип II Македонски“
Општина Илинден ќе продава 500 парцели за изградба на куќи
Се продава земјиште во Аеродром, купувачите ќе треба да изградат и административна зграда за општината
„Carrefour“, „Inditex“ и „Cineplexx“ ќе бидат најголеми закупци во „Skopje City Mall“
21,5 милиони евра за ревитализација на „Вруток“ и „Равен“
Потпишани нови договори за изградба на мали хидроелектрани, од претходните уште нема абер
Поставени сите десет АСНОМ-ци спроти Собранието
Мерките за енергетска ефикасност задолжителни за сите објекти што ќе се изведуваат во Карпош
Денови на Орис по трет пат во Белград
Цените на становите паѓале во 2011 година, тренд што ќе продолжи и годинава
Постигнати високи цени за земјиштето за изградба на станбени згради во битолската касарна
Автобуските стојалишта во Скопје ќе ги уредува грчката „Ремеди Адвертајзинг“
Новата ролерско – велосипедска патека на левиот брег на Вардар пуштена во употреба без изграден мост
„Лимак“ ќе гради подземна делница од Јужниот булевар долга 800 метри