Фасадите на „Сити Галери“ и „Метропол“ преминуваат во неокласика
Како до посакуваната топлина на вашиот дом со помалку потрошена енергија?
Нови планови за македонските патишта и автопатишта
Владата пресече – најпрвин ќе се гради гасовод до ТЕ „Неготино“
„RealEx“ по втор пат
Градот Скопје го оживува проектот за автоматизирано управување со собраќајот
И Струга ќе ги менува старите улични светилки со енергетски ефикасни
Турски „Лимак“ купи уште една парцела кај старата железничка станица
Луна паркот ќе се проширува на 40.000 метри квадратни, понудите ќе се прибираат до 30 март
Ќе се бара концесионер за трамвај во главниот град
Подземната сообраќајница во центарот на Скопје предизвика дебата на Градежниот факултет
Продолжен рокот за „Купи куќа, купи стан“
Турскиот холдинг „Лимак“ купи огромна парцела во центарот на Скопје и се обврза да изгради дел од Јужниот булевар
Фасадата на „Стариот театар“ ќе биде украсена со 46 скулптури
ТЕМА: Стратегија имаме, нови автопати нема да отвораме во 2012 година
Ќе се гради нов Клинички центар, локацијата во Бардовци ќе чека посветла иднина
Градежниците бараат продолжување на рокот за аплицирање за „Купи куќа, купи стан“
ЕЛЕМ распиша тендер за надградба и ревитализација на ХЕ „Шпиље“
Ќе се подобрува енергетската ефикасност во гевгелиските образовни институции
ТЕМА: Приватните автобуски компании превезуваат хаос низ главниот град
АДСДП нуди станови од 795 евра за квадрат во Аеродром
Голем интерес за градежните парцели во индустриската зона „Жабени“
Најавена реконструкција на Музејот на современа уметност
Нов изведувач ќе ја оправа ситуацијата со охридската болница