Изградбата на Стариот театар ја надмина сумата од 30 милиони евра
Цената на македонските станови лани изнесувала 810 евра за квадрат
Отворена е нова детска градинка во општина Аеродром
Нов театар „Центар“ ќе се гради на местото на стариот монтажен објект
Започна реконструкцијата на мостовите во Прилеп
Одобренијата за градење ќе се издаваат по електронски пат
Во јануари се зголемил бројот на предвидени станови за градба
Започнаа саемите „Градежништво 2013“ и „RealExpo 2013“
Центарот за управување и контрола на сообраќајот треба конечно да профункционира годинава
Железницата со значителен пад на бројот на патници и обемот на превезена стока во 2012 година
На местото на топилницата во Велес ќе никне заштитно зеленило
ФОТО ВЕСТ: Се расчистува теренот за новата сала на МЗТ
ТЕМА: Соседите градат многу и брзо, Македонија заостанува во изградбата на автопатиштата
На „Гранит“ му се намалила, на „Бетон“ му пораснала ланската добивка
Словенечки „Турбоинститут“ ќе гради пет мали хидроелектрани во општина Кавадарци
Електричните автомобили наскоро ќе можат да се возат и во Скопје
Железничкото депо Лисиче ќе се реконструира за подготвено да го пречека новиот возен парк на МЖ
Ќе се заврши ли Стариот театар до 27 март?
Државата ќе поставува монтажни пристаништа долж крајбрежјата на македонските езера
Пропадна уште еден конкурс за промена на фасадата на ГТЦ
Музеј на ретки минерали ќе се гради во Пробиштип
Новата зграда на Турскиот театар ќе ја гради скопски „Бетон“
Македонија треба посериозно да пристапи кон спроведувањето на мерките за енергетска ефикасност
Прилеп ќе ја пренаменува постоечката депонија во фабрика за преработка на отпад