Македонија допрва треба да развива проектни менаџери во областа на градежништвото
Судбината на Чебрен и Галиште ќе се знае до 15 јули, пет мали хидроелектрани ќе бидат завршени до крајот на годинава
Значителен пад во транспортот на патници и стоки, исклучок е авиосообраќајот
Велосипедистите порачаа: На Скопје под итно му требаат повеќе патеки за возење на велосипеди
Строгиот центар на Скопје ќе добие нови шеталишта за пешаците
Во центарот на Куманово ќе се обноват фасадите на пет станбени згради
ИНТЕРВЈУ: Проектот „Селски двор“ упатува на заборавената вештина на прилагодување на архитектурата и природата
Бројот на комерцијални паркиралишта и гаражи значително се зголемил во изминатата година
Тетово ќе го решава сообраќајниот метеж со изградба на четири кружни текови
„Мал ринг“ повторно се менува
Арт плоштадот е завршен, започнува втората фаза од реконструкцијата на плоштадот Методија Андонов – Ченто
За вртелешката од „Скопје 2014“ е распишан тендер по шести пат
Филип Втори поставен на плоштадот „Карпошово востание“
Oд септември субвенционирани „зелени кредити“ за сончеви колектори
Наплив од заинтересираност за изведба на нови фотонапонски електрани и мали хидроелектрани
Еколозите победија, изградбата на ХЕ „Бошков мост“ ќе се пролонгира барем до есен
Во кумановско продадени над 50 хектари за изградба на индустриски објекти
Сламените бали, градежен материјал кој повторно го освојува светот
Аплицирањето за „Купи куќа, купи стан“ ќе се врши до 31 октомври 2012 година
Започна реконструкцијата на улицата „Самоилова“ на Скопското Кале
Се нуди земјиште за изградба на хотели и трговски центар во општина Куманово
„Адора инженеринг“ меѓу 20-те најуспешни компании во Македонија
Големата награда за архитектура на БИМАС 2012 му припадна на проектот „Селски двор“
Архитектонскиот факултет е домаќин на манифестацијата „Градба со сламени бали“