ЕВН ветува инвестиции од над милијарда евра во дистрибутивната мрежа во наредните 20 години
Ќе се изработува проект за реконструкција на автопатот од Неготино до Демир Капија
2,6 милиони евра за регионалниот пат Радовиш – Конче – Лубница
Ќе се уредуваат плажи на Дојранското и на Преспанското Езеро
Извлечени добитниците на надоместокот за сончеви колектори
Протестниот собир „Го сакам ГТЦ“ закажан за 14 јуни
Наместо реализација на реконструкцијата, конкурс за ново идејно решение за Универзална сала
До училиштето „Јан Амос Коменски“ ќе никне приватен образовен објект
Австрија победи на овогодинешниот „Кнауф јуниор трофеј“
ЕЛЕМ ќе плати 11,6 милиони евра за новиот објект спроти „Бристол“
Довршувањето на објектот „Југобанка“ ќе чини 15,5 милиони евра
МЕПСО бара изведувач на класицистичката фасада на дирекцијата на компанијата
Намалување на бројот на предвидени станови за градење во април
Претседателот Иванов го додели признанието „Инженерски прстен 2013“
Македонија е домаќин на интернационалниот „Кнауф јуниор трофеј“
Архитектите со низа мерки против најавената нова фасада на ГТЦ
Енергетскиот пасош ќе стане услов за градење и реконструкција
Поништен конкурсот за промена на изгледот на кулите во склоп на ГТЦ
Ќе се реконструираат фасади на станбени згради во центарот на Скопје
РЕПОРТАЖА: Приштина   (II дел)

Станбени згради ја преплавија Приштина, „Лакришта“ ќе и ја донесе величината на метропола
Автопатот помеѓу Демир Капија и Смоквица напредува над очекувањата
Започна издавањето градежни дозволи по електронски пат
Продажба на земјиште за изградба на спортско – рекреативен комплекс во Зелениково
Промовиран новиот објект на „Стариот театар“