Нови 6,5 милиони евра за „Светиклиментовиот универзитет“ на Плаошник
2,5 милиони евра за реконструкција на Психијатриската болница во Бардовци
Хабитат ќе гради уште две згради со социјални станови во Велес
Доцни изградбата на студентски дом за штипскиот универзитет
Граѓаните од денес може да изнајмуваат велосипеди во Скопје
Нова тажна епизода од сагата за хидроелектраните „Чебрен“ и „Галиште“
Тендер за Музејот на праисторискиот период на скопското Кале
„Скопје 2014“ збогатен и со вртелешка
Владата ќе одвои 4,5 милиони евра за инфраструктурни проекти во руралните средини
Професорите и студентите од архитектонските факултети да застанат во одбрана на Скопје
Продолжува изградбата на платформите на реката Отиња, плоштадот „Слобода“ е завршен
Студентскиот дом „Гоце Делчев“ ќе се реконструира, ќе се гради нов објект кај „Медицинар“
Се подготвува санација на автопатската врска меѓу Скопје и Куманово
Јавниот градски превоз во Охрид укинат после неколкунеделно функционирање
Изработката на проектот за магистралниот пат Охрид – Свети Наум влегува во втора фаза
При крај е карабината на бизнис центарот „Сити центар“ во Прилеп
На продажба се нудат две парцели од економската зона „Илинден“
Распишан оглас за изработка на проект за идниот административен објект кај Геолошкиот завод
ТЕМА: Автопати треба да градиме со внимателно согледување на просечниот проток на возила
Чаир бара консултант за гасификација
Македонска Каменица доби нов градски пазар
Главната пошта ќе се реконструира, раководството молчи за зафатот
Оперативата на „Гранит“ ќе работи на патната инфраструктура
ФОТО ВЕСТ: Четириесетина нови споменици и скулптури денеска осамнаа во центарот на Скопје