По осум месеци новите минибуси за ЈСП конечно пуштени во употреба
Паркирањето кај спортската арена „Филип II Македонски“ ќе се решава со подземни и катни гаражи
Ќе се потрошат нови 700 илјади евра за дополнителни работи во „Стариот театар“
Град Скопје сеуште чека инвеститори за изградба на објект на местото на бараките во Градскиот парк
ЕЛЕМ „Енергетика“ го шири бизнисот со топлинска енергија во Скопје
Тендерот неуспешен, приказната за „Чебрен“ и „Галиште“ ќе продолжи со осми меѓународен повик
Долгонајавуваниот трамвај во Скопје ќе започне да се реализира догодина
„Зелената Арка“ работи на проектот „Едукативен истражувачки центар за пермакултура и одржлив развој“ во с.Серменин
Отворен хотелот „Гранд Плаза“ во Скопје
Стариот објект на Институтот за белодробни заболувања ќе се замени со нова зграда
Ќе се изработува проект за нов пат од Охрид до Свети Наум, стариот останува да зјае со дупки
Општина Гевгелија ќе гради нов пазар, локацијата за автобуска станица повторно ќе оди на продажба
Нови 275 паркинг места во центарот на Скопје
Ставен во функција уште еден кружен тек во Ѓорче Петров
АДСДП инвестира во нова катна гаража спроти Стариот театар
Хаос со зонското паркирање на територијата на Општина Центар
ИНТЕРВЈУ: Нашата фела треба да преставува коректив во изготвувањето на новиот Генерален урбанистички план на Скопје
Обновена улицата Самоилова
Министерството за земјоделство од денес со нов објект
Стартуваше изградбата на автопат од Демир Капија до Смоквица
Откриен споменикот „Паднати херои за Македонија“
Земјиште во касарната „Илинден“ по втор пат огласено на продажба
Започна изградбата на кружен тек кај трговскиот центар „Треска“
Скопски „Бетон“ ќе гради подземна гаража на две нивоа кај Македонската опера и балет