ТЕМА: Намалена бројката на нови станови низ целата земја, ќе има ли зголемување на нивната цена?
Со пари од ЕБОР ќе се модернизираат патарините на Коридор 8
Градежништвото лани во слободен пад и на странските пазари
Ѓубре од автобуси сообраќа низ македонските патишта
Уште 7 дена до Share Skopje 2019, најавена импресивна листа на говорници
Изложба на дела од работилницата „Емоции за еден град“
Отворена изложбата „Загрозен модернизам: архитектонски сценарија за адаптивна (ре)употреба“
Од Ohrid SOS повторно предупредуваат дека Охрид може да се најде на Листата на светско наследство во опасност
Продолжуваат партиските препукувања околу изградбата на скопскиот Клинички центар
И постојната влада ќе се обиде да пронајде приватен партнер за гасификација на општините
Улицата „Орце Николов“ во Дебар Маало со нови велосипедски и пешачки патеки
В петок се отвора изложбата „Загрозен модернизам: архитектонски сценарија за адаптивна (ре)употреба
ВМРО-ДПМНЕ: Има ли власта финансиски и урбанистички план за новиот Клинички центар?
20 милиони денари за субвенции за набавка на инвертер клима уреди во Скопје
Kлиничкиот центар во Скопје ќе се гради во Ѓорче Петров
Возовите меѓу Скопје и Приштина во иднина би се движеле со 150 km/h
Професорот по геотехника Милорад Јовановски добитник на почесен златен медал за заслуги во Австрија
Со средства од Светската банка ќе се санираат 8 црни точки на македонските патишта
Македонците во иднина ќе можат полесно да вложуваат во недвижности во странство
Со средствата од ИПАРД ќе се градат фотоволтаици и сместувачки капацитети во македонските села
Фабриките од индустриската зона Визбегово го чекаат ветениот водовод
Францускиот амбасадор ќе ја посети салата „Партизан“ – објект дониран од Франција по земјотресот
Со државни средства годинава ќе се градат 11 нови детски градинки
Македонија ја отпочнува дигитализацијата на градежништвото