Претходна статија
Заврши изградбата на кејската улица „Гоце Делчев“ во кочанско Оризари
Следна статија
Собранието го продолжи рокот за изградба на автопатот Миладиновци - Штип

Поставени 10 паркиралишта за велосипеди во центарот на Скопје

Објавено на 21.09.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Како дел од активностите на Европската недела на мобилност 2017, Градот Скопје постави 10 паркиралишта за велосипеди коишто се монтирани на две локации во центарот на градот – пред Судската палата и кај крстосницата меѓу улиците Македонија и Даме Груев. На двете локации се поставени по пет паркиралишта за велосипеди кои се изработени од метална конструкција, со профили, и означени со грбот на Град Скопје.

 

*Извор на фотографија: Град Скопје

 

Од Град Скопје информираат дека овој проект се реализира во соработка со невладините организации „Македонски зелен центар“ и „Прв до врв“.