Претходна статија
Отворена изложбата „Архитектонски илустрации“ на Зоран Кардула
Следна статија
До почетокот на март ќе биде готов проектот за продолжување на булеварот АСНОМ

Општинарите ја сопреа незаконската градба кај Скопското Кале

Објавено на 18.09.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

По реакциите на граѓаните за тоа што се случува на просторот помеѓу Скопското Кале и Музејот на современа уметност, овластен градежен инспектор на општина Центар со полициска придружба денеска го затвори нелегалното градилиште во населбата Кале. Во текот на вчерашниот ден е донесено решение за отстранување на повеќе градби – потпорни ѕидови, оградни ѕидови, помошни објекти и доградба. Општинарите информираат дека инвеститорот гради огромен објект без никаква документација и на незаконски начин, со што зафаќа и дел од строго заштитената зона за градење, односно тврдината Кале.

 

*Извор на фотографии: Општина Центар

 

„На инвеститорот на градбата од страна на општината му беше наложено веднаш да престане со градење и да ги отстрани дивоградбите. Откако тој не го стори истото, овластениот градежен инспектор го затвори градилиштето“ информираат од општина Центар.