Претходна статија
Наскоро ќе се уреди коритото на Зајашка река
Следна статија
Започна изградбата на нова градинка во Шуто Оризари

Општина Гази Баба изведува нов плоштад во Автокоманда

Објавено на 09.08.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Општина Гази Баба го започна проектот за реконструкција и доградба на плоштадот „Коцка“ во населбата Автокоманда. Јавниот простор со површина од 2.300 метри квадратни ќе се изведува во три фази. Активностите од првата етапа се веќе при крај. Поставено е ново економично осветлување, изградени се пристапни рампи за лица со инвалидитет и во моментов се изведува новата пристапна платформа која ќе го поврзе плоштадот со Домот на културата. Првата фаза од проектот ќе се финализира со поставување на урбана опрема.

 

 

Во втората етапа на овој плоштад ќе се изгради детско игралиште, додека за последната фаза е предвидено да се уреди паркинг простор за потребите на станарите и сопствениците на дуќаните од околните објекти. Општинските власти информираат дека со проектот ќе се овозможи овој плоштад да прерасне од празен и монотон простор во мултифункционално катче наменето за жителите од Автокоманда.