Претходна статија
Општина Прилеп ја продаде парцелата за изградба на трговски центар
Следна статија
Започнува изградбата на Музејот на ретки минерали во Пробиштип

Нова инфраструктура во населбата Реонски центар „Аеродром“

Објавено на 16.08.2013 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

#Општина Аеродром ќе вложи 70 милиони денари или преку 1,1 милиони евра од сопствениот буџет за реализација на комплетната инфраструктура во новоизградената населба Реонски центар „Аеродром“. Со овој проект е предвидено да се изведат улици со тротоари во должина од 1,5 километри и околу 1.000 паркинг места, а ќе се обезбеди и дополнителна врска со булеварот „Видое Смилевски – Бато“. Со остварувањето на градежните активности, жителите на овој дел од општината ќе добијат комплетно нова инфраструктура. Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и градоначалникот на општина Аеродром Ивица Конески денеска ја посетија локацијата на која започна изведбата на предвидената инфраструктура, која треба да го подобри животот на станарите од околните згради и да го намали постоечкиот сообраќаен метеж во населбата.