Претходна статија
Гунар Хартман и Харун Бадакши одржаа предавање на Архитектонскиот факултет
Следна статија
Потрошени 22.000 евра за уметнички слики од „тежок“ реализам за „барокната“ зграда на Водовод

Нов тендер за реконструкција на дел од просториите на Музејот на Македонија

Објавено на 31.10.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

НУ Музеј на Македонија денеска го објави вториот по ред тендер за реновирање на административните простории во музејската зграда лоцирана во Старата скопска чаршија. За градежниот зафат е проценето дека ќе се одвојат речиси 1,3 милиони денари. Планирано е да се санира дел од покривот на објектот над канцелариите, реконструкција на санитариите на катот, поставување на нови прозорци во канцелариите и салите на објектот и санација на ѕидовите и плафонот во влезниот хол на приземјето од зградата. Заинтересираните фирми имаат рок до 10 ноември за да ги достават своите понуди за учество на тендерот.

 

 

Првичната тендерска постапка за реконструкција на дел од просториите на Музејот на Македонија беше поништена пред една недела. Самиот тендер беше објавен во септември годинава. Претстојниот санационен зафат е со предзнак „итно“, ако се земе во предвид фактот дека атмосферските влијанија подолг период придонесуваат за навлегување на вода во просториите на музејската зграда.