" />
Претходна статија
Гостивар доби филтер станица за вода
Следна статија
Битолските градителски симболи ќе добијат барем малку внимание

Најпопуларните објави во 2015

Објавено на 31.12.2015 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

Потсетување на темите кои најмногу го прилвекоа вашето внимание во изминатата година. Следуваат десетте објави во категоријата вести кои беа најчитани од посетителите на build.mk, подредени според популарноста:

 

 

23.09.2015
Кејот „13 Ноември“ ќе се претвори во улица

 

На Скопјани ќе им се одземе уште едно место на кое можеа да се движат како пешаци. Кејот „13 Ноември“ од шеталиште ќе се претвори во пристапна улица со режим на сообраќај. Улицата ќе биде надземна, иако првичната обврска на „Дивелоп Груп“ – инвеститорот на новиот објект …

» Повеќе

 

 

13.07.2015
РЕПОРТАЖА: Изградбата на автопатот Демир Капија – Смоквица се ближи кон финишот

 

Изградбата на новиот автопат Демир Капија – Смоквица се одвива веќе четврта година. Екипа на Билд го посети огромното градилиште, за да се увериме во моменталната состојба на реализација на еден од најголемите градителски проекти во Македонија. Гостопримливите домаќини …

» Повеќе

 

 

15.07.2015
ФОТО ВЕСТ: Грд „барок“ однапред, запустени фасади во позадина

 

„Барокни“ фасади во најразлични бои ги прекрија постарите објекти лоцирани долж главните пешачки зони во центарот на Скопје. Градската власт го менува изгледот на зградите, притоа реконструирајќи ја само предната страна на објектите на улиците „Никола Вапцаров“ …

» Повеќе

 

 

16.09.2015
Објавен победничкиот архитектонски труд за новиот Луна парк

 

Тимот што го изработи првонаграденото идејно решение за новиот Луна парк во Скопје (автори Климент Патчев, Филип Конески, Борис Јурмовски, Марјан Димиќ и Борко Георгиев) денеска ги објави визуелизациите и објаснувањата за изгледот на забавниот парк. Според информациите …

» Повеќе

 

 

23.01.2015
Владините проекти ќе проголтаат 1.196 хектари од Националниот парк „Галичица“

 

Изградбата на новиот експресен пат од Охрид до Свети Наум, замислениот скијачки центар на Галичица и трите туристичко – развојни зони „Љубаништа“, „Отешево“ и „Стење“ ќе зафатат 1.196 хектари од територијата на Националниот парк „Галичица“, од кои дури 367 …

» Повеќе

 

 

23.03.2015
Нова „бомба“ за парцелите на Водно

 

Претседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, Зоран Заев денеска објави нова серија на прислушкувани разговори, со кои како што тврди тој, се докажува дека македонскиот премиер Никола Груевски поседува имот на Водно вреден 17 милиони евра. Лидерот …

» Повеќе

 

 

23.11.2015
Кој сака да гради крстосница на два ката кај Мавровка?

 

Без стручна расправа од домашни и странски експерти и без изработена физибилити студија за нејзината оправданост, по втор пат се најавува изградба на крстосница на два ката кај Мавровка. И овој пат, наместо детали да се објават на веб-страницата на Градот Скопје, информациите …

» Повеќе

 

 

15.06.2015
ФОТО ВЕСТ: Проработе новата фонтана на плоштадот „Македонија“

 

Профункционира новата површинска фонтана на просторот помеѓу Камениот мост и споменикот „Воин на коњ“. Таа има правоаголна форма, со димензии 20 х 10 метри и 128 прскалки илуминирани со LED светилки. Фонтаната и новото поплочување ги чинат граѓаните над 2,4 милиони …

» Повеќе

 

 

09.01.2015
И Кисела Вода со отворени раце го дочекува барокот!

 

На местото на некогашната сапунара „Цветан Димов“, на влезот во скопската населба Кисела Вода, ќе се гради барокна станбена зграда со висина од дури 18 ката. Пред да започне изградбата на објектот, неговото фасадно обликување ќе мора да го одобри посебна Комисија …

» Повеќе

 

 

03.09.2015
По „Воинот на коњ“, на плоштадот пристигнува и „објектот со скулптурална композиција“

Скопје ќе стане единствен европски град во кој една историска личност ќе добие два споменици на само стотина метри меѓусебна оддалеченост. Станува збор за вториот споменик на Мајка Тереза, кој во наредните 18 месеци ќе се гради на плоштадот „Македонија“. За градежните работи, од …

» Повеќе

 

 

 

» Листата на најпопуларни статии во 2014 г. е достапна на овој линк

 

» Листата на најпопуларни статии во 2013 г. е достапна на овој линк

 

» Листата на најпопуларни статии во 2012 г. е достапна на овој линк

 

» Листата на најпопуларни статии во 2011 г. е достапна на овој линк

 

» Листата на најпопуларни статии во 2010 г. е достапна на овој линк