Претходна статија
Денови на Орис во Загреб по 18-ти пат
Следна статија
Делови од автопатот Кичево - Охрид ќе се отвораат порано од рокот

На 9 октомври промоција на публикацијата „Град за сите: Модерна за деца“

Објавено на 04.10.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

На 09.10.2018 во 19 часот во Националната универзитетска библиотека Св. Климент Охридски „Плоштад Слобода ќе ја промовира публикацијата „Град за сите: Модерна за деца“. На промоцијата ќе бидат прикажани фото и видео записи од работилниците спроведени во рамки на проектот, а ќе бидат изложени и делата на учесниците во работилниците, деца од Скопје и пошироко, на возраст од 7 до 13 години.

 

 

Првиот дел од публикацијата е своевидна презентација на сработеното, додека вториот дел е замислен како работна тетратка за сите деца на оваа возраст, заинтересирани за архитектура и наследството на Скопје. Во публикацијата има и работна програма според која може во неформални услови да се спроведе истата програма. Проектот беше поддржан од Годишната програма за култура на Град Скопје за 2018 година.