Претходна статија
Најпрво измени во ДУП-овите, а потоа и сообраќајно решение за влезот во Скопје кај Момин Поток
Следна статија
„Гранит“ со стабилна добивка ја завршил 2017 година

Ланската загуба од работењето на штипски „Бетон“ се искачила на 55,3 милиони денари

Објавено на 16.03.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Градежната фирма „Бетон“ од Штип ја заврши минатата година со негативни финансиски резултати од работењето. Во периодот јануари – декември 2017 година е остварена финансиска загуба од 55.346.000 денари. Кај приходната страна од работењето е забележано побрзо намалување во однос на остварените расходи. Оперативните приходи на штипски „Бетон“ лани биле заокружени на 414.124.000 денари, што е за половина помалку во споредба со 2016 година.

 

 

Оперативните расходи на „Бетон“ од Штип изнесувале 468.717.000 денари. Притоа, во некои ставки на страната на расходите е забележано драстично зголемување во периодот јануари – декември 2017 година. Па така, набавната вредност на трговските стоки пораснала за 2,5 пати во текот на 2017 година, односно нејзината вкупна вредност достигнала 108.638.000 денари.