Претходна статија
Државата ќе обновува осум детски градинки и други објекти од јавен карактер
Следна статија
Нови 6,5 милиони денари за довршување на класицистичката палата на ЕЛЕМ

„Критичка Архива – Разоткриена“ во петок во Кино Култура

Објавено на 07.02.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

Настанот „Критичка Архива – Разоткриена“ ќе се одржи на 9 февруари (петок), со почеток од 19 часот, во Кино Култура. Креативната заедница на Скопје, вклучувајќи ги културните работници, архитектите и планерите и сите други заинтересирани лица, е поканета да присуствува на настанот. По одржувањето на тркалезната маса, настанот вклучува и одржување на пригодна средба. Координатори на претстојниот настан се Exhibit:Skopje, Laboratoire des Arts pour les Sciences (LAPIS, EPFL) и Архитектонскиот факултет од Скопје. Спонзори и соработници на настанот се: Arhi.TEK, USM Foundation, Fondation Gandur pour l’Art, Општина Центар и Кино Култура.