Ксема инженеринг

Xella корпорацијата претставува една од водечките концерни за производство на градежни материјали во светот. Брои 90 фабрики во 18 земји, додека со својата продажна и маркетинг организациска мрежа е присутна во повеќе од 30 земји во светот. Во своето портфолио ги нуди следните брендови на градежни производи: Silka, Ytong, Ytong Multipor, Fermacell, Fermacell Aestuver, Hebel и Fels.

 

Ксема инженеринг ДООЕЛ Скопје како овастен претставник за Македонија, ја следи политиката на Xella за професионална понуда и поддршка на градежни материјали согласно најстрогите европски стандарди за квалитет и енергетска ефикасност (EPBD). Во Македонија ги нудиме градежните системи и материјали од програмата на Silka и Ytong.

 

 

SILKA SILKA – високо квалитетни калциум силикатни градежни блокови за ѕидање и фасадни тули во различни димензии. 

» Преземи технички каталог

 

YTONG YTONG – систем од градежни блокови и елементи од гасбетон. Светски водечки бренд за гасбетонски градежни материјали (AAC – autoclaved aerated concrete). Марка на столетието во Германија. 

» Преземи листа на производи

 

MULTIPOR MULTIPOR – минерални термоизолациони плочи со многубројни воздушни пори, произведени со цел добивање на извонредна изолација на градежните објекти. 

» Преземи каталог за Мултипор

 

 

 

 

YTONG - Brand of the CenturyEnergy efficiency Germany

 

 

 

КСЕМА ИНЖЕНЕРИНГ ДООЕЛ Скопје
Овластен генерален претставник на корпорацијата Xella за Македонија
Адреса: бул. Партизански одреди бр. 167 Б, 1000 Скопје
Тел/факс: 02 / 3080 178
e-mail: ksemaing@gmail.com
Web: www.xella.mk