Армстронг

Без разлика дали проектирате, градите или реновирате, Армстронг ги претвара вашите идеи во реалност. Со текот на годините, оваа американска компанија со 140-годишно искуство, разви неверојатни плафонски решенија пред чија естетика и доживување запира здивот. Сепак под превезот на убавото се крие неверојатна функционалност и техничка поткованост. Армстронг спуштените плафони успешно ги задоволуваат строгите критериуми од областа на акустичната изолација, издржливост, перивост, противпожарност, безбедност, антисеизмичност, чистота итн. Со оглед на иновативните технологии и супериорни карактеристики, денес Армстронг спуштените плафони се незаменлив декор и потреба во канцелариите, трговските центри, болниците, училиштата, транспортните центри, аеродромите, театрите, кината, спортските сали, базените, техничките простории.

 

####

 

 

Предности на Армстронг спуштените плафони се:

 

• Брза и едноставна монтажа
• Можност за демонтажа на само една плоча
• Плочите се лесни и не бараат посебни услови за монтажа
• Овозможуваат брз пристап до инсталациите над плафонот
• Плафоните се модуларни и овозможуваат лесно вградување на расветни тела, решетки, преградни ѕидови итн.
• Имаат широка палета на текстури и бои за вистинско естетско уживање
• Одлично се вклопуваат со гипс картон системите

 

####

 

 

Армстронг спуштениот плафон одлично се вклопува со најновите архитектонски трендови кои бараат:

 

• Помалку видлива потконструкцијата за монолитен изглед на плафонот
• Нови димензии и форми, вклучително и закривени плочи
• Флексибилни решенија кои овозможуваат прекинување на плафонот на определни позиции и негово продолжување со други решенија
• Функционалност и ефикасност
• Зголемен комфорт изразен преку поквалитетен третман на акустиката, светлото и воздухот
• Енергетска ефикасност

 

####

 

 

» Каталог на проекти

» Архитектонска книга (референтни проекти)

» Галерија на проекти

» Решенија за здравствени објекти

» Технички листови

» Акустични решенија

 

 

 

 

Адреса: бул. Партизански одреди бр. 37 1/001 (Т.Ц. Буњаковец 1-Кат Локал-1), 1000 Скопје
Тел: 070 / 680 390
Факс: 02 / 3096 146
e-mail: nnazim@armstrong.com
Web: www.armstrong.com/commclgeu/eu1/uk/mk