Претходна статија
Град Скопје ќе уреди и реконструира над 48.000 метри квадратни зеленило
Следна статија
Злокуќани и Бардовци ќе бидат идните точки на урбанизација во Општина Карпош

Ќе се гради атмосферска и фекална канализација на „Московска“ и „Александар Урдаревски“

Објавено на 22.02.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Град Скопје ќе инвестира околу 23,2 милиони денари за изградба на подземната инфраструктура на улицата „Московска“ во Општина Карпош и на улицата „Александар Урдаревски“ во Општина Бутел. Во наредните пет месеци на улицата „Московска“ ќе гради водоводна, фекална и атмосферска канализација помеѓу булеварите „Партизански одреди“ и „Митрополит Теодисиј Гологанов“. Изведувач на градежните работи е струмичката фирма „Жикол“.

 

Општинските власти ќе градат атмосферска канализација на улицата „Александар Урдаревски“, на потегот од кружниот тек до улицата „Бутелска“ во населбата Бутел. Градежниот зафат ќе се изведе во рок од шест месеци, а за овој проект од градскиот буџет се издвоени 11.835.057 денари. Активностите на терен ќе ги изведува фирмата „ЈУ-БАЈ 2 Амет“ од скопското село Бојане.