Претходна статија
Холандската компанија „Антура“ отвори нов производствен погон во Кочани
Следна статија
БЕГ: Топлификацијата ќе се шири кон западните делови на Скопје

Исцрпени се субвенциите за купување велосипед во општина Карпош

Објавено на 08.05.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

 

По две недели од распишувањето на јавниот повик до граѓаните, скопската општина Карпош денес информира дека се исцрпени годинешните средства за надомест на дел од трошоците за набавка на велосипеди. Акцијата е завршена поради големиот интерес на граѓаните во изминатиов период, така што субвенции ќе добијат оние што поднеле најбрзо барања до општината. „Со оглед на тоа што квотата за субвенционирање е пополнета, локалната самоуправа, заклучно од денеска, вторник (8.5.2018) нема да ги зема в предвид сите новопристигнати апликации“ информираат од општина Карпош.

 

Локалнатата самоуправа навремено ќе ги извести граѓаните во случај да се предвидат нови средства за оваа намена во текот на годинава. Со проектот на општина Карпош се доделуваат субвенции со максимален износ до 3.000 денари за купување на нови велосипеди од страна на жителите на оваа скопска општина. Распределбата на субвенциите се вршеше по принципот „прв пријавен, прв услужен“.